Arsano Medical Grupa, najveća grupacija privatnih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj ali i među vodećim u širem regionu, započela je saradnju sa kompanijom IN2 Beograd – reč je o implementaciji ERP sistema za čitavu grupu.

Arsano Medical Grupu čini nekoliko poliklinika i medicinskih institucija u Hrvatskoj, između ostalih Poliklinika Aviva, Poliklinika Urocentar, Dijagnostika 2000, Specijalna bolnica Nemec, Specijalna bolnica Arithera, kao i Digitalna slikovna diagnostika Ptuj u Sloveniji. Sa više od 45 miliona evra ulaganja, najveći je investitor u privatno zdravstvo u Hrvatskoj.

Projekat implementacije uključuje implementaciju Microsoft ERP rešenja Dynamics 365 Business Central. Ideja projekta je da se kroz sve članice grupe uvede renomirano svetsko softversko rešenje i time digitalizuje poslovanje. ERP sistem će podržati sve centralne funkcije računovodstva, finansija, nabavke i zaliha, a na projektu će biti obezbeđena i integracija sa Centralnim Medicinskim sistemom u cilju kreiranja integrisane digitalne platforme čitave grupe. Projekat će biti završen do kraja godine, što znači da će od ERP sistem krenuti sa živim korišćenjem već prvog dana naredne, 2024. godine.

„Ponosni smo što nakon digitalizacije Adria Dental Grupe, krećemo u projekat digitalizacije Arsano Medical Grupe. Kako grupa ima ozbiljne tendencije rasta, plan je da projekat podrži i uključivanje novih članica u integrisani sistem, osiguravajući standardizaciju i u tim firmama“, rekao je Dušan Mitić, CEO IN2 Beograd.