IN2 grupa sklopila je partnerstvo sa Magentom, vodećim globalnim snabdevačem eCommerce rešenja za tržište krajnje i poslovne potrošnje web prodavnica. IN2 je tako postao Magento Solution Partner a saradnja sa Magentom deo je strategije širenja IN2 grupe u segmentu poslovnih i tehnoloških rešenja koja omogućavaju našim klijentima razvoj poslovanja i konkurentnosti u području digitalne ekonomije, prvenstveno u eCommerce rešenjima.

Ecommerce sektor na globalnom nivou raste velikom brzinom, a zadnjih godina primećuje se i značajan napredak u razvoju online trgovine na regionalnom tržištu. Učesnici današnjeg tržišta imaju sve veću potrebu za jačanjem i razvojem online i omnichannel strategija. U svrhu što kvalitetnije podrške klijentima u tim nastojanjima, odabrana je saradnja sa Magentom, čiju platformu i eCommerce rešenja koristi preko 260 000 partnera širom sveta i broj jedan je eCommerce rešenje po svojoj zastupljenosti u svetu.

Gotovo svaka treća web prodavnica na svetu koristi Magento kao platformu za online kupovinu što je čini najpopularnijom open-source platformom.

Ključ uspeha web prodavnice je stvaranje jedinstvene i privlačne stranice, a Magentove ključne funkcionalnosti omogućavaju kreiranje sveobuhvatnih scenarija kupovine i narudžbine – prilagođenog ponašanju pojedinog kupca na stranici, njegovoj istoriji i navikama kupovine. To je omogućeno bogatim setom funkcionalnosti za pretragu proizvoda poput konfiguracione pretrage i slojevite navigacije, detaljnih stranica proizvoda sa velikim izborom slika, opisima i atributima, integrisanim poređenjem i recenzijama proizvoda i automatizovanim cross-sell i upsell-om.

Tu su i dodatne funkcionalnosti koje Magento ističu pred konkurencijom. Jednostavno upravljanje sadržajem, responzivan dizajn, veliki broj vrsta promocija, jednostavno upravljanje narudžbinama, kao i podržani svi načini plaćanja i načini dostave.

Snažno prisustvo Core IT sistema kod klijenata u nizu poslovnih vertikala poput maloprodaje, veleprodaje i distribucije, proizvodnje, telekomunikacija, energije, IN2 grupa dodatno osnažuje saradnjom na eCommerce projektima. Naš cilj je da budemo pravi izbor kompanijama koje pokreću ili su već u procesu digitalne transformacije, uvode odnosno unapređuju svoju digitalnu prisutnost i kanale prema svojim korisnicima, kupcima i partnerima. Povezivanjem portfelja eCommerce rešenja sa znanjem i iskustvom u Core IT sistemima (ERP, CRM, Custom Development) i integrisanim platformama, omogućeno je zaokruženo planiranje i sveobuhvatna implementacija.