Kompanija Constellation Software Inc. sredinom januara je objavila da je kompanija u njenom vlasništvu, Vela Operating Group, odnosno njena filijala Aquila Software preuzela hrvatsku IN2 grupu, jednu od vodećih softverskih kompanija u regionu.

Constellation Software je globalna grupa, sa sedištem u Torontu, u Kanadi. Osnovana je 1995. godine. Putem organskog rasta i akvizicija izrasla je u kompaniju koja broji više od 13.000 zaposlenih, u više od 200 kompanija na pet kontinenata. Constellation Software preuzima kompanije sa potencijalom rasta ili firme koje su već ostvarile vodeći položaj u razvoju softvera za razne industrije.

IN2 grupa prisutna je i u Srbiji, tako da je kanadskog vlasnika dobio i IN2 Beograd. Softverska kompanija, IN2 informatički inženjering, koju je IN2 osnovao u Beogradu 2009. godine na srpskom je tržištu poznata po rešenjima u javnom sektoru, osiguranju, penzijskim i investicionim fondovima, ERP i BI rešenjima. IN2 grupa u regionu ima preko 650 zaposlenih, od čega 45-oro u Srbiji.

Mike Byrne, izvršni direktor kompanije Aquila Software, komentarisao je: „Preuzimanje kompanije IN2 predstavlja dodatni korak u našoj stalnoj posvećenosti IT rešenjima koje pružamo korisnicima. Oduševljeni smo kvalitetom ljudi i klijenata koje nam donosi IN2. Ono što je kompanija IN2 ostvarila u poslednjih 25 godina zaista je izuzetno i nadamo se da ćemo buduće poslovne uspehe i dalji rast zasnivati na njihovim postignućima u regionu.”

Ante Mandić, osnivač IN2 i dosadašnji vlasnik, postigao je dogovor o akviziciji IN2 grupe s kanadskom grupacijom Constellation Software vodeći se motivom da IN2 zadrži autonomiju i svoje ključne vrednosti i da osigura kompaniji mogućnost za dalji rast poslovanja. Ante Mandić ostaće aktivan u IN2 grupi u ulozi Savetnika Borda za razvoj poslovanja. Na mesto predsednika Borda je došla Katarina Šiber Makar, dosadašnja članica Borda IN2 grupe.

„IN2 je jedna od najdugovečnijih i najvećih informatičkih kuća u regionu. Kompanija ima impresivnu bazu zadovoljnih korisnika i izvanredne ljude. Takav uspeh i potencijal retka su pojava u bilo kojoj industriji i predstavljale bi izazov za svakoga. Moj prioritet je da IN2 nastavi da posluje i raste sa svim pozitivnim osobinama koje cene naši zaposleni i klijenti, dok nam pripadnost globalnoj CSI grupaciji sada otvara i sasvim nove, uzbudljive mogućnosti razvoja. Kroz dalji razvoj IN2 želimo da pružimo usluge i softverska rešenja koja na najbolji način zadovoljavaju poslovne potrebe naših klijenata i da budemo jedan od nosilaca procesa digitalizacije u privredi i javnom sektoru“, izjavila je Katarina Šiber Makar.