Naš NAV tim stigao je i do Iraka. U sklopu saradnje sa kompanijom LC Waikiki, sa kojim intenzivno radimo od početka godine, kolega Dušan Mitić putovao je u Erbil, Irak, kako bi sa timom finansija kompanije LC Waikiki radio na rešavanju operativnih zadataka, zatvaranju godine i kreiranju nove baze za narednu godinu.

Saradnja između IN2 i LC Waikiki počela je prošle godine, i nastavlja se veoma uspešno, u podršci korišćenja kako rešenja Microsoft Dynamics NAV tako i rešenja Microsoft Dynamics AX, u svim zemljama u kojima kompanija koristi ova rešenja. U pitanju je veoma kompleksan sistem, koji u potpunosti pokriva „back-office“ aktivnosti klijenta, dok se za maloprodajne objekte koristi zvanični vertikalni dodatak rešenju, LS Retail, ili druga specijalizovana rešenja.

Poslovni proces se većim delom odvija u maloprodajnim softverima, s obzirom da je osnovna delatnost kompanije prodaja na malo, ali se zatim kompletan obračun i knjiženje vrši u finansijskom modulu sistema Dynamics AX i NAV.

Što se tiče rešenja Microsoft Dynamics NAV, finansijski modul uključuje standardne NAV funkcionalnosti, kao i lokalizacijske funkcionalnosti za svaku od zemalja koja koristi ovo rešenje. Kako se rešenje koristi za finansije u velikom broju zemalja, u svakoj od zemalja koristi se set funkcionalnosti za prilagođavanje ovog rešenja lokalnim propisima.

IN2 Microsofr Dynamics

“Trudimo se da našim klijentima obezbedimo najbolju moguću podršku, da im odgovorimo u najkraćem mogućem roku i pomognemo da reše problem na efikasan način.” – Dušan Mitić

Kompanija IN2 trenutno radi na održavanju Dynamics NAV rešenja, podršci korisnicima u svakodnevnom radu kao i unapređenju i olakšanju rada korisnika, razvojem dodanih automatika, kontrola i dodatnih funkcionalnosti.

Kompanija LC Waikiki koristi rešenje Microsoft Dynamics NAV 2009, koji je implementiran od 2010-e godine, najpre u centrali a zatim i u zemljama u kojima postoje prodajni objekti. Ovaj softver koristi se u svim maloprodajnim objektima kompanije, kao i za finansije u velikom broju zemalja u kojima LC Waikiki ima predstavništvo.

U nekim zemljama, za finansije se koristi i drugo Microsoft ERP rešenje, AX 2012 i obuhvata  lokalizacijske funkcionalnosti za svaku od zemalja koja koristi ovo rešenje i prilagođeno je lokalnim propisima.

Jedna od najvećih prednosti Microsoft Dynamics AX rešenja je mogućnost unosa informacija na jednom mestu i njihova automatska dostupnost u svim delovima sistema. Ovaj princip smanjuje rizik od greške, omogućava rukovodiocima i njihovim timovima pristup identičnim podacima, bržu, lakšu i efikasniju analizu i pojednostavljuje donošenje adekvatnih odluka u kritičnim situacijama.

Kompanije LC Waikiki i IN2 sarađuju i u delu održavanja sistema Microsoft Dynamics AX, u zemljama u kojima se koristi ovo rešenje. Pored pružanja podrške, trenutno je u procesu implementacija Microsoft Dynamics AX modula za ljudske resurse i obračun zarada.

Kompanija LC Waikiki je jedna od vodećih svetskih proizvođača i distributera odeće i obuće na malo, preko maloprodajnih objekata u tržnim centrima širom sveta. Sedište kompanije je u Turskoj, dok se prodajni centri nalaze u velikom broju zemalja Evrope, Azije i Afrike. Objekat LC Waikiki prepoznatljiv je po jedinstvenom vizuelnom identitetu, prijatnoj i toploj atmosferi i pristupačnoj organizaciji prodaje koja omogućava kupcima da lako i brzo pronađu sve što im je potrebno.

LC Waikiki osnovan je u Francuskoj 1985. godine, a od 1997. godine nastavlja poslovanje kao turski brend pod okriljem LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Š. Uz filozofiju kompanije da „svako zaslužuje da se dobro obuče“, LC Waikiki omogućava ljudima da uživaju u modernoj odeći koja je dostupna svima po povoljnim cenama. Rast kompanije LC Waikiki je konstantan tokom 20 godina, kako na domaćim tako i na međunarodnim tržištima. Kao lider u oblasti „Ready-to-wear“ industrije, LC Waikiki trenutno nudi svoje proizvode u preko 600 prodavnica, sa 30,000 zaposlenih u 28 zemalja širom sveta.

I ovom prilikom, želimo da se zahvalimo kompaniji LC Waikiki na gostoprimstvu koje je ukazano članu našeg tima u Iraku, i izrazimo nadu da će se saradnja nastaviti i u budućnosti.