Poslovni procesi u kompaniji Mladegspak, sa sedištem u Prnjavoru u Republici Srpskoj, standardizovani su i automatizovani uz pomoć Microsoft Dynamics NAV rešenja koje je kompanija IN2 implementirala i predala na samostalnu upotrebu korisniku početkom marta 2019. godine.

Mladegspak se bavi proizvodnjom prehrambenih proizvoda od prirodno uzgojenih sirovina, punih 30 godina. O proizvodnom asortimanu od 220 artikala brine više od 200 zaposlenih, u proizvodnim pogonima koji se prostiru na oko 7000 kvadratnih metara. Izvozi u više od 12 zemalja, među kojima su Švajcarska, Australija, Makedonija, Slovenija, Austrija, Hrvatska, Rumunija, Češka, Slovačka, Mađarska… Sa voznim parkom od preko 60 sopstvenih vozila pokriva kompletnu teritoriju Bosne i Hercegovine – distribucioni centri nalaze se u gradovima: Prnjavor, Sarajevo, Tuzla i Bihać.

Za ERP rešenje koje je implementirala kompanija IN2, Mladegspak je obezbedio sredstva od Evropske banke za obnovu i razvoj: pod strogim nadzorom konsultanata EBRD, kompanija IN2 je uspešno implementirala Microsoft Dynamics NAV za svega šest meseci. Sistem je rađen gotovo palelno sa takođe zahtevnim projektom u kompaniji D-Company iz Babušnice. Posle svega dva meseca korišćenja sistema uz podršku I nadzor stručnjaka kompanije IN2, korisnik je u potpunosti preuzeo korišćenje 1. januara 2019. godine.

O klijentu

Kompanija Mladegspak sa sedištem u Prnjavoru u Republici Srpskoj osnovana je 1989. godine i bavi se proizvodnjom I distribucijom prehrambenih proizvoda od prirodno gajenih sirovina. Proizvodni asortiman sastoji se od 220 različitih artikala, a široko su poznati po dva domaća Brenda – Bonito i Dominus.

U proizvodnim pogodima instalirana je najsavremenija oprema svetskih proizvođača: Volpak, Breitner, Sigma, Ila Pack. Jasno uspostavljen upravljački sistem fokusiran je na kontinuirano unapređenje svih poslovnih procesa koji se odvijaju u kompaniji. Takav način rada je rezultirao dobijanjem certifikata HACCP, IFS Food verzija 6 i ISO 9001:2008, a praćen je redovnim kontrolisanjem primjene zahtjeva ovih standarda u kompaniji.