Oko stotinu menadžera i zaposlenih kompanije Vela Software, uključujući i predstavnike kompanije IN2 iz Beograda, prisustvovalo je konferenciji Vela Vertical Market Software (VMS) Summit, održanoj od 18. do 20. septembra u Puli. Kompanija Vela Software je operativna grupa kanadske kompanije Constellation Software Inc. (CSI), čija je članica i kompanija IN2.

Konferencija Vela European VMS101 namenjena je menadžerima i talentima prepoznatim unutar grupe i osmišljena je kao kombinacija predstavljanja najboljih praksi u grupi, studija slučajeva i prilika za druženje i razmenu iskustava među članicama grupe Vela Software. Sadržaj okupljanja bio je fokusiran na liderski aspekt.

Ovom značajnom događaju prisustvovao je i Dušan Mitić, generalni direktor IN2 Beograd, koji je tim povodom izjavio:  „Ova konferencija je potvrdila da je Vela Software kompanija koja neguje saradnju i deljenje znanja među zaposlenima, što su pokazale ideje i primeri koji su na ovom skupu obrađivani. Posebno je zadovoljstvo upoznati i podeliti iskustva sa menadžerima kompanija iz različitih delova sveta“.

Prema rečima Katarine Šiber Makar, predsednice Uprave IN2 grupe, razvoj zaposlenih i njihova priprema za dalji rast CSI i preuzimanje širih odgovornosti u Grupi jedan je od najznačajnijih ciljeva CSI grupe u kontekstu liderstva, a činjenica da je baš na ovim prostorima održano okupljanje na evropskom nivou može se smatrati izrazom podrške kompaniji IN2 i njenom stručnom timu.

„Kompanija smo koja neguje saradnju i deljenje najboljih praksi pa je i ideja ove konferencije upoznavanje i deljenje iskustava, naročito kad su u pitanju različiti poslovni izazovi. S obzirom na kvalitet lokalnog tima, verujem da će za to prilika biti i u budućnosti“, zaključio je Mike Byrne, predsednik Nadzornog odbora IN2 grupe i predsednik Uprave kompanije Aquila Software, članice Vela Software grupe kojoj pripada i IN2.