Ugovor o implementaciji sistema Microsoft Dynamics 365 Business Central potpisali smo sa kompanijom Refrion Refrigeration doo iz Šapca, koja se bavi proizvodnjom izmenjivača toplote za segmente rashladnih i klima uređaja.

Ova kompanija nastala je iz spin-off-a austrijske divizije Refrion Srl, italijanske kompanije koja posluje u sektoru hlađenja, uz učešće drugih akcionara iz navedenog sektora. Kompanija u Srbiji posluje po pravilima slobodne zone, a zahvaljujući širokoj prodajnoj mreži ovi proizvodi su prisutni na celom evropskom tržištu.

Kompanija je svoj uspeh izgradila fokusom na inovacije i tehnologije. Njihovi razmenjivači toplote dizajnirani su tako da uzimaju u obzir svaki specifičan zahtev klijenta, i vrlo su prilagodljivi.

Prva faza projekta obuhvaćenom ugovorom o saradnji planirano je da se realizuje do kraja godine, a u okviru ove faze sistem će digitalizovati poslovanje u segmentima računovodstva, finansija, prodaje, nabavke i zaliha, uz integraciju sa specijalizovanim softverom za proizvodnju. Sledeće godine planirana je digitalizacija proizvodnje, kao osnovnog fokusa kompanije.