Na svečanoj dodeli nagrada Zlatna košarica 2018, koja je održana prošle nedelje u zagrebačkom Vestinu, proglašena su najbolja ostvarenja u sektorima maloprodaje i industrije robe široke potrošnje za 2017. godinu.

IN2 grupa osvojila je nagradu u kategoriji Tehnološki dobavljač godine kao firma čije su inovacije u 2017. godini u najvećoj meri unapredile prodaju, profitabilnost, efikasnost i reputaciju maloprodavaca, distributera ili proizvođača u FMCG sektoru.

Zlatna košarica je prestižna nagrada koju treću godinu zaredom u šest različitih kategorija dodeljuje specijalizovani magazin za maloprodaju i FMCG industriju Ja TRGOVAC. Ovo je druga Zlatna korpa za IN2, a ovaj put je IN2 grupi dodeljena za rešenje za upravljanje marketinškim budžetima i aktivnostima u prodaji, IN2 TMA.

Aplikacija IN2 TMA kao softversko rešenje je implementirana u Atlantic Grupi u okviru šireg projekta pod nazivom Upravljanje troškovima marketinga. Uspešna implementacija TMA aplikacije u distributivnoj kompaniji u Hrvatskoj i rezultati povećanja efikasnosti i transparentnosti podatka prepoznati su na nivou Atlantic Grupe pa je implementacija iste postala deo opšte strategije IT-a za sve Distributivne kompanije u ostalim zemljama. IN2 TMA projektni tim se zahvaljuje partneru Atlantic Grupi na odličnoj saradnji na samom projektu koja je uveliko doprinela uspešnoj implementaciji rešenja, kao i za velik angažman u pripremi za takmičenje za Zlatnu korpu.

Sve kategorije nagrada odnosile su se na poslovna ostvarenja u 2017. godini pri čemu su posebno vrednovani doprinosi u pogledu kvaliteta investicija, otvaranja novih prodajnih objekata i novih radnih mesta, ulaganje u proizvodne pogone, provedene akvizicije i ukupan doprinos unapređenju sektora kroz stvaranje dodate vrednosti za tržište i potrošače. Svečanost je održana pod visokim pokroviteljstvom predsednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva privrede, preduzetništva i obrta.